Bola Sepak

Berita Bola Sepak | Dunia Bola Sepak

N Sembilan menang tipis, Kelantan lega

Posted by bolasepak on October 27, 2009

Piala MalaysiaKELANTAN mencerahkan peluang untuk beraksi di pentas final Piala Malaysia buat pertama kali dalam tempoh 39 tahun apabila menumpaskan Perlis 2-0 dalam aksi separuh akhir pertama di Stadium Sultan Mohd Ke-IV, Kota Bharu, malam ini.

Penyerang tuan rumah, Indra Putra Mahayuddin menceriakan penyokong setia Red Warriors yang memenuhi segenap pelosok stadium apabila berjaya menggegar gawang pelawat menerusi tendangan penalti minit ke-22. (lihat video)

Kelantan bagaimanapun terpaksa menunggu hingga ke minit akhir masa kecederaan babak kedua sebelum berjaya mengukuhkan kedudukan hasil jaringan daripada Mohd Rizal Fahmi sekali gus memberi tekanan buat Perlis yang akan menjadi tuan rumah pada aksi separuh akhir kedua di Kangar, Sabtu ini.

Sementara itu dalam satu lagi aksi separuh akhir, tuan rumah, Negeri Sembilan hanya mampu menang tipis 1-0 ke atas Terengganu hasil jaringan Mohamad Aidil Zafuan pada minit ke-51. (lihat video)

Keputusan itu bermakna Negeri Sembilan bakal berdepan tugas sukar untuk mara ke final apabila perlawanan kedua berlangsung di Kuala Terengganu nanti.

Keputusan penuh perlawanan separuh akhir

42 Responses to “N Sembilan menang tipis, Kelantan lega”

  1. pencinta bola kelate said

    syukur pada tuhan kerana v kejayaan kepada sek kelate.amin.harap2 set kita boleh g final thn ni

  2. mey klate said

    gomo klate gomo pah nie…

  3. syah said

    rezak nguh tganu kalah….
    hari sabtu ni, ak bg sokongan penuh r kt tempat sendiri…
    Insya Allah boleh menang!!!

  4. jahar said

    kelate di hati ku

  5. pok dogol said

    alhamdulillah..tahniah klate..gi perlis..ambik 2 butir lg..
    & x lupo..TAKZIAH SELANGOR..

  6. darkh77 said

    sabtu ning berat alah trg.set2sedap xdok blaker

  7. pokmak red warriors said

    tahniah red warrior..tahiah jugok ko penyokong red warrior..kemah sep2 nih.nk begocoh nk beli tiket.semangat molep..

  8. mr.redspirit said

    Gano pon try jugok biar kelate wak balik piala malaysia….
    gapo pon tahun depe biar la kekal pemain tempatan baru leh tgk potensi pemain malaysia,dan cara pengurusan pihak berkenaan …
    Tak sia sia jersi kelate ado corok batik “GOMO KELATE GOMO”
    penyokong kelate beli doh tiket perlawanan akhir pialo malaysia..
    cumo tak tahu agi jah sapo lawe kelate… tahun nie dua dua pasuke patai timur jupo akhir.. hehehehe tahniah anuar musa

  9. suko kelate said

    aku suko dengar kelate menang malam.tapi tak dok live kat rtm.hok tu aku murih.kalu sekngor main tunjuk jah.pilih punyer tv.ingat sek kita main tok sedap kali.ppadan muka rtm sokong selangor sangat…….bla laaaaa weiiiii

  10. suko kelate said

    takziah la ko ganu main male. kalah 1-0 nga n9.aku harap n9 menang lg main d ganu
    .

  11. suko kelate said

    aku nok v cadangan ko rtm.kalu nok maju tunjuk la live game piala malaysia bnyk ckit.terutama kali masa kelate main sbb nyo kesian ko awok2 kelate hok duk luar kelate nok tgk sek kito main.mcm male aku memang kecewa tak dok live kat tv.ko ore rtm tkt nok g stadium kelate.se lg aku harap tv malaysia penting ko suken ,jgn duk tunjuk nyanyi jah nga citer indon hok tok pakai gawa.

  12. mije ank jati klate (red worrior) said

    sy sbgai penyokong klate berasa sngat suko dan sangat banggo ngan klate loni..biar lah kawe keno petung colek ats palo pun, tapi kawe sangat2 puah ati ngan mene pemain kito.kalu klate mene,saing kawe nk mndi ngan colek.sero nok jerik wei leh tengok klate gomo singo male..nyo behe betis molek.xdop doh la taring singo kno make kije.gomo klate gomo

  13. TGANU PETEH said

    PETEH TGANU PETEH

  14. TGANU PETEH said

    ari sabtu ni n.9 tahu ar mai tmpat ganu lawan gane…..
    PETEH TGANU PETEH……

    HARAP2 TGANU BLEH GI FINAL……

  15. sek2 ganu said

    sek2 klate tu kalu sero nk mrh pn, jgn tuju buke2 ko rtm…
    ikut ye la nk buat live ko x…
    sek klate koya sdp…
    mlm sbtu ganu wat kejutan!
    wane TGANU PETEH ?

  16. lubuk_mandi said

    terengganu akan balas 2-0 atau 3-1 di Kuala Terengganu…percayalah…InsyaAllah..Peteh tganu peteh..peteh biar negeri 9 rebeh.

  17. lubuk_mandi said

    terengganu bakal juara piala malaysia 2009

  18. darkh77 said

    xtau nok kata la Trg kekgi.Harap berlaku keajaiban la harapnya.seri pulok xrok.nok menang gok ganer ganer pung

  19. orang terengganu jati said

    SEMOGA TERENGGANU DAPAT GI PERLWNANA AKHIR TEMUI DENGAN KELANTAN (PERLAWANAN PANTAI TEMUA)MALUKAN N9 NGAN PERLIS TERNGGANU MENANG 2-0KE3-0 KER K PETEH TERNGGANU

  20. orang terengganu jati said

    SAFI KATAK

  21. orang terengganu jati said

    SEMOGA TERNGGANU JUARO TAHUN NII

  22. orang terengganu jati said

    SEMOGA TERENGGANU MENAG TAHUN NIII

  23. bonget oghe ghanung said

    ganung kaloh x po..klate ado lagi wakil oghe timur kito…p n9 jgn senang2 hati r…ganung bui jah tu…pah ni main kat ganung mampos r n9 tuh..hahahahaha,…

  24. aku oghe klate said

    hahahaha…tu dio baru sek kito…
    klate buleh menang piala malaysia doh..comfirm doh nih.hahaha

  25. Pak ya said

    Tahniah buat kelantan dan n9 untuk perlawanan pertama…kelantan boleh la dianggap telah selangkah ke bukit jalil.. kemenangan 2-0 agak memadai untuk dibawa ke kangar namun ketiadaan indra putra pada perlawanan akan datang agak goyah bagi pasukan kelantan kerana beliau adalah playmaker terbaik bagi pasukan kelantan ketika ini.kehilangan beliau ditambah pula dengan kehadiran semula mieldfielder skuad bawah 23 azi shahril azmi yang digantung mampu untuk mengubah situasi bagi pasukan perlis untuk merampas tempat ke final kali ini..bagi n9 pula kedudukan agak terbuka untuk terengganu merampas tempat ke final..bermain di tempat sendiri pasti menjadi senjata yang ampuh skuad penyu..kehadiran penyokong seperti ketika menumbangkan selangor pasti berulang dan dinantikan…difahamkan terengganu akan bermain tanpa 3 watak penting iaitu manaf mamat,hariri dan tonggak pertahanan mereka marzuki yusof..ia pasti merencatkan perancangan ken worden terutama di bahagian pertahanan dimana marzuki bermain dengan cemerlang untuk menyekat jentera serangan n9 malam tadi dari meledak lebih dari satu gol..untuk perlawanan ini peraturan gol di tempat lawan amat penting bagi n9 untuk ke final..gol awal menjanjikan langkahan bergaya n9 dengan rekod konsisten menang bagi laluan ke final..pilihan piala malaysia tetap kelantan lawan n9..sekian.

  26. perantau kelate said

    yap tu pote guano pulak indra x leh main.tolong bg tahu ko kawe.kawe tok tgk etek game male.kawe duk luar kelate.tapi kawe penyokong nombor satu la kelate.kok2 manopun harap sabtu ni tv 1 tunjik la kelate vs perlis.jgn x tunjuk pulak…….peminat kelantan yg mengharap ehsan tv1 tunjuk sek2 kelate main.

  27. peteh2.. said

    x tahu nok commen apo… kenaling Trg kaloh x habis lagi….

  28. darkh77 said

    tengoh trg dok rok ngat lama kening.arap ke zairo je dok jd

  29. anok ganu said

    xpe2..lpas ni lwan tepat diri mmg menang..
    biar kite jupe klate la final..
    hidup sek pata timur..

  30. 8199 said

    Kawe nk ucap tahniah buat team Red Warrior sbb menang 2-0 lawan perlis hr tu, tahniah jugak ko penyokong2 Kelate hok dok dlm dan luar stadium, meme best tiap kali kelate sumbat gol mercun naik serupa hr merdeka. sathianathan dan players masa habih game tunduk hormat ko semo penyokong2. Kawe sendiri nitik air mata, tak sia2 kawe terok nak beli tiket pg tu…Buat penyokong kelate mari ramai2 gi perlis pulak utk bui sokongan ko team kito..

  31. riss said

    suko nyer klate mene….. aq suke aq suke…hehehhe…
    blik umah mke budu byok…
    gomo klate gomo…..
    yes…
    tingkatkan kualiti anda…..

  32. esma said

    den nok posan nie……
    n9 pasti berjayo lawan dgn ganu…..
    walaupun main tmpat ganu… n9 ttp tnjukkan taringnye….

  33. budu kelate said

    tahniah ko kelate kerano belah kaki doh nok g final.apa2 pun sek ganu kalu xleh g final wat kepok lekor lah g jual d bukit jalil masa sek kelate main ko guano……….

  34. Org Perlis said

    Perlis blas balik 2-0. menang penalti, then, msuk final.

  35. ciksiti88 said

    tahniah kelate..teruskan perjuangan anda..kami penyokong tetap berada di belakang anda..
    meh pakat g perlis lako….gomo kelate gomo…

  36. pokmak red warriors said

    kito pakat tunggu sabtu bih lah belako..xleh nok sedak duduk lagih..cumo ore kato ado bekal doh lah..
    irfan kato serupo duk di england.tahniah ko penyokong kelate..

  37. miji said

    pasukan kelate x brp biso,tp penyokom tu hok biso..wakakakaka!!!!

  38. zam5245 said

    taik kucing ye negeri sembilan.

  39. Org Perlis said

    Walaupun kalah, masih ada 90 minit lagi buat Perlis utk tunjuk aksi yg bertenaga dan menguasai perlawanan. Kelantan menang bergantung kpd kelebihan nasib je hari tu. Perlis bermain lagi baik dri Kelantan, cuma x dak nasib. Apapun, harap kedua2 pasukan tunjuk semangat perjuangan yg tinggi nanti, baru la best.

  40. darkh77 said

    kelate vs ganu gok final ni.tgk ar nnt

  41. budu kelate said

    sek perlis bajet blh wat gol masa main tmpt dia

  42. tok'do yiee said

    tahniah wee! kelatan benang g perlis GOMO pulak deh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: