Bola Sepak

Berita Bola Sepak | Dunia Bola Sepak

Kelantan, Perlis, N.Sembilan ke separuh akhir Piala Malaysia 2009

Posted by bolasepak on October 24, 2009

UPDATED: Terengganu menewaskan Selangor 5-4 menerusi penentuan penalti untuk mara ke separuh akhir Piala Malaysia 2009.

TIGA pasukan iaitu Kelantan, Perlis dan Negeri Sembilan telah mengesahkan kemaraan ke separuh akhir Piala Malaysia 2009 selepas berakhir perlawanan suku akhir kedua malam ini (24 Oktober 2009).

Manakala satu lagi slot separuh akhir yang menjadi rebutan antara Terengganu dan Selangor masih tidak dapat diputuskan setelah perlawanan antara kedua-dua pasukan berlanjutan ke masa tambahan 30 minit apabila kedudukan aggregat terikat 2-2.

Di KOTA BHARU, Kelantan menundukkan KL Plus 3-0 menerusi jaringan Indra Putra Mahayuddin serta dua gol daripada Nur Farhan Mohamad. Kelantan mara menerusi kemenangan 4-1 secara aggregat setelah skuad Kijang mengikat KL Plus 1-1 pada suku akhir pertama, Selasa lepas.

Di KANGAR, Perlis mara dan bakal bertemu Kelantan pada peringkat separuh nanti setelah turut menang 4-1 secara aggregat. Pada perlawanan pertama Perlis menang 2-1 di PASIR GUDANG.

Di ALOR SETAR, Negeri Sembilan menang bergaya 3-0 ke atas KM Naza dan mara ke separuh akhir dengan aggregat 5-0 setelah menang 2-0 pada perlawanan pertama.

Keputusan penuh Suku Akhir Piala Malaysia 2009
Jadual Separuh Akhir Piala Malaysia 2009

25 Responses to “Kelantan, Perlis, N.Sembilan ke separuh akhir Piala Malaysia 2009”

  1. Kota Jembal said

    bereh kelate male nih.. mene besar, tapi aksi masih kurang memuaskan.. kena baiki molek sebelum aksi separuh akhir, bimbe kalu tengok game male, hanya hujung game baru sedap molek……….

    gomo… gomo… gomo…

  2. peteh2.. said

    trengganu main molek lah kekgi….. jgn pe mlm ney doh arr.. debor molek tgok tadi…

  3. budak bunohe kelate said

    padan muka selangor .koya ,act macam star

  4. budak bunohe kelate said

    gomo kelate gomo,gomo biar sapa cawat kote.mari kita g ramai2 ari lasa ni tgk set kita main.

  5. budak kelate said

    selangor memang patut tok g semi final sebab pemain 2 dia bnhkan koya star.hari tu nasib je menang nga kelate d final piala fa.go kelate go .do the best the red warrior.

  6. Mrs Warrior said

    Harap2 final nanti kelantan vs terengganu. Baru sedap ggomo…

  7. Org Perlis said

    Biaq Piala Malaysia kekal di Utara, pulun Perlis pulun!

  8. Pak ya said

    Final kali ni dijangka kelantan dan n9. kelantan mempunyai reputasi penyokong yang fanatik dan hebat dengan sorakan gomo klate gomo pasti membuatkan satu kelainan pada penyokong sang kijang…tanpa penyokong kelantan liga malaysia agak suram..selain itu gandingan indra putra dan nor farhan disamping che hishamudin akan mengkucar kacirkan lawan kelantan….namun terdapat sedikit kelemahan di bahagian pertahanan mereka…tetapi pengalaman b. sathianathan mampu untuk membawa piala malaysia pulang ke kota bharu setelah kali terakhir ke final 39 tahun lalu …bagi n9 pula kekuatannya ini lebih tertumpu kepada sayap kiri dan kanan yang pantas iaitu shahrurain dan s. kunalan gandingan mereka juga jelas terbukti ketika menundukkan terengganu di KT…namun selepas kehadiran hairudin omar nama zaquan adha kembali memuncak untuk gandingan yang berbahaya di bahagian serangan n9…pasukan yang juga kukuh di bahagian pertahanan dengan gandingan zafuan dan kapten shukor adan menjadikan negeri sembilan pilihan kali ini untuk ke final dengan kekuatan menyeluruh di semua posisi.pilihan final piala malaysia kelantan lawan n9. sekian

  9. zam5245 said

    amri yahya boleh.

  10. zidang said

    SELANGOR DAH BUNGKAM,,, SAPA LA NAK HALANG NS DARI JADI CHAM TAHUN NIE,,, WA CADANGKAN BEST PLAYER DARI KELANTAN, TERENGGANU AND PERLIS COMBINED BUAT SU TEAM,,, LAWAN NS KAT FINAL,,,,

  11. darkh77 said

    Jgn mimpi la N9 oi.gi tabal2 sultang mung dlu bru bleh cakak.

  12. ghombau said

    awas penyu//// lupakah kau gigitan rusa tempoh hari.hahaha

  13. darkh77 said

    rusa bleh mbeleh wat gulaa.woswoswos

  14. jahar said

    pendapat sy ns jumpa ngan perlis tahun ni di bukit jalil.

    than ns wat balik piala malaysia ke paroi.

    tp bola tu bulat.

    amik cth trenganu ngan sel dah la.

    sapa sangka sel kalah.

    apa2 pun kita sama2 tengok perlawanan separuh akhir mlm esok.

    apa kesudahan ceritanya..

    -der rek worior fan.

  15. fanatik fantstik kelate said

    sapo tu koya kato n9 sedap. ambik plyer set lain boleh la.ingat etek n9 kalah doh kan dgn kelate d semi final piala fa……bak kata nabil mu pk la diriiiiiiiiiiii.woahhh.g.

  16. fanatik fantstik kelate said

    aku paling uwaow kali dengan shukor adan .koya star main nga malaysia tok g mano juga.ingat n9 kalu main jahat d bukit jalil siap la balik jale kaki la.

  17. darkh77 said

    Bahang parok gitu N9!Biar reboh beleping,biar guling bating,badi peteh keting,pasti N9 nolong nyaring…huhu

  18. pokmak red warriors said

    Harap2 kelate boleh menang male nih..Tok guru sendiri nk turun tgk wi sokongan male nih..

  19. bad boy kelate said

    aku harap kelate blh menang selesa mlm ni.tp rugi gak la kawe x leh g male ni tgk. tpi male ni mintak kelate blh menang sebab tok guru kito turun tgk.takbirrrrrrrrrrrr.

  20. jahar said

    kelate bubuh doh sebutir guuu

    kemahhhhhh

  21. dud3 said

    rano klate 2?
    kwe duk perlis…nti pkak trun ramai2 la mari perlis
    kto sorok rama2..stndby mecun2 etep

  22. jahar said

    the red warrior menea 2-0 mlm ni

    boleh la wat modal gi kangar untuk mlm 1/11 nanti tuh.

    hidup the red warrior.

  23. pokmak red warriors said

    xdok apo doh la perlis sabtu nih..tahniah ko tok guru jugok sbb sudi turun tgk bola.. pakat lacar alah ko perlis pulop.pahnih lacar alah ko bukit jalil..
    “GOMO KELATE GOMO”

  24. kije merah said

    guana wei male esk,indra x main,risau kawe.difen main molek la,bekap halim skt.hrp norfarhan dgn che hisamudin la.khalid sumat la etek gol,bini buleh doh.

  25. TGANU PETEH said

    usah bimbang pyokong tganu…kita akan tewaskan n.9 malam ni……lihatlah pada suku akhir ke2 lawan selangor tganu tewas ngan selangor apatah lagi lawan n.9..!!!!!!

    HIDUP SKUAD PENYU…..
    BANGKIT SEMULA PADA TAHUN 2002 PIALA MALAYSIA……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: